Bel 030 6875390

info@restaurantmarnemoende.nl

Bereidingswijze

Beste gasten,

Wij wensen u en uw gezelschap een fijn, lekker en ontspannen diner toe!

Lees de beschrijving eerst helemaal door voor u aan uw diner begint.

  • Laat de hertenrugfilet voor start van uw diner op kamertemperatuur komen
  • Let er op dat de stukken hertenrugfilet los van elkaar liggen bij het verwarmen in de oven
  • Met de aangegeven opwarmtijd voor de hertenrugfilet wordt deze medium rare. Wilt u uw hertenrugfilet minder rood dan kunt u de opwarmtijd iets verlengen. Controleer tussentijds wel goed om overgaren te voorkomen
  • Verwarm uw oven voor op 180 graden op de heteluchtstand van uw oven.
  • Vacuüm zakjes met crème en saus kunt u op verschillende manieren verwarmen:
    1. Het zakje nog dicht in een pan water die net niet kookt
    2. Uit het zakje in een pannetje
    3. In een bakje afgedekt met magnetronfolie in de magnetron
  •  Aluminium bakjes met vlees- en groentegarnituren zijn oven bestendig en kunnen zonder deksel in de oven geplaatst worden.

*LET OP! de temperatuur en tijden op de labels en bereidingswijze zijn op onze ovens gebaseerd. Iedere oven is anders waardoor de tijden van uw oven thuis hiervan kunnen afwijken. Houd hier rekening mee!

 Bekijk hier de inspiratiefilmpjes voor de opmaak van de borden

Met chermoula gemarineerde zeebaars, zoetzure komkommer, salty finger en radijs

    • Leg de gemarineerde zeebaars op een bord naar keuze
    • Smeer de chermoula over de zeebaars.
    • Doe de chutney van komkommer op de gemarineerde zeebaars
    • Leg de zoetzure groenten en plakjes radijs om en op de zeebaars
    • Knip een klein puntje van het spuitzakje met calamansigel af en spuit wat kleine toefjes van de gel op de plakjes radijs
    • Garneer af met de salty finger

Tom Kha Kai met gamba, gestoofde prei en limoengrasolie

  • Verwarm de soep
  • Verwarm de gamba 4 minuten in voorverwarmde oven
  • Leg de gestoofde prei in het midden in een diep bord of soepkom
  • Leg de gamba hier bovenop
  • Schenk de soep hier omheen. 
  • Garneer het geheel af met een paar druppels limoengrasolie uit het pipetje
*Tip! Verwarm je soepbord/soepkom iets voor. zo koelt je soep minder snel af.

Rouleau van polderhoen, crumble van zonnebloempit, knolselderijpuree met truffel en een saus van champignon

  • Verwarm de polderhoen voor ongeveer 6 minuten in de voorverwarmde oven
  • Verwarm de ui voor ongeveer 2 minuten in de voorverwarmde oven. Lauwwarm is voldoende
  • Verwarm de saus en knolselderijpuree
  • Doe de puree op het bord
  • Leg de polderhoen naast de puree
  • Strooi de crumble over en naast de polderhoen
  • Schenk de saus om de polderhoen en de puree heen.
  • Garneer het geheel af met de uitjes 
*Tip! Verwarm de borden iets voor.

Gebakken hertenrugfilet, creme van pompoen, polenta met Parmezaanse kaas, zwarte knoflookcreme, paddenstoel en wildjus

  • Verwarm de hertenrugfilet 6 – 8 minuten in de voorverwarmde oven
  • Laat deze daarna een paar minuten rusten onder aluminium folie
  • Verwarm de polenta voor ongeveer 6 minuten in de voorverwarmde oven
  • Verwarm de king boleet voor ongeveer 4 minuten in de voorverwarmde oven
  • Verwarm de crème, de saus en de knoflookcrème
  • Doe de crème, polenta, king boleet en hertenrugfilet op het bord
  • Spuit een toefje knoflookcrème op het bord.
  • Garneer af met de wildjus over de hertenrugfilet

Chocolade cremeux met een trio van chocolademousse en een chocolade macaron

  • Het dessert kan in z’n geheel op het bord geserveerd worden
  • Garneer het dessert af met wat fruit

Cocktail 

  • Zet het flesje met de cocktailmix ruim voor gebruik koud
  • Schud het flesje met de cocktailmix flink tot er een schuimlaagje ontstaat in het flesje
  • Schenk het geheel in een mooi (cocktail) glas uit
  • Garneer af met de koffieboontjes op de schuimlaag
Tip! een Espresso Martini kun je mooi serveren in een martiniglas

© Rivers Marnemoende